На Кіровоградщині проводиться оперативно-профілактична операція «П’яний водій - злочинець!»

Листопад 17, 2011 | Новини | Переглядів: 1101 | Коментарі: 0

Державтоінспекція Кіровоградщини в період з 14-го по 30 листопада 2011 року проводить оперативно-профілактичну операцію «П’яний водій – злочинець», метою якої є попередження та недопущення скоєння дорожньо-транспортних пригод, виявлення та припинення фактів порушень Правил дорожнього руху, що безпосередньо впливають на стан аварійності, особливо керування транспортними засобами в стані сп’яніння. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УДАІ УМВС Кіровоградської області

З початку поточного року на території області зареєстровано 343 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 65 осіб загинуло та 428 було травмовано. Сумну статистику поповнюють й аварії скоєні з вини п’яних водіїв, а саме 27 людей отримало травми та 6 – загинуло в 21 дорожньо-транспортній пригоді.
Нагадуємо, що в ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено:
Керування транспортними засобами особами, що перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість:
за таке порушення суд може накласти штраф на водіїв від 2550 до 3400 грн. або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років, або громадські роботи на строк від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.
Протягом року повторне вчинення такого порушення, тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або громадські роботи на строк від 50 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.
Якщо ж особа двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за таке порушення, то такого водія можна позбавити права керування транспортними засобами на строк до 10 років з оплатним вилученням транспортного засобу.
Працівники ДАІ звертаються до водіїв з проханням не вживати алкоголь, сідаючи за кермо. Краще скористайтесь громадським транспортом або таксі – це збереже життя та здоров’я Вам та іншим учасникам дорожнього руху.

Дотримуйтесь Правил дорожнього руху!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool