На Кіровоградщині провели роз’яснювальну роботу у місцях збору врожаю

Липень 09, 2018 | Новини | Переглядів: 681 | Коментарі: 0

На полях Кіровоградщини триває збір врожаю і головне питання для рятувальників та працівників аграрного сектора – не дати вогню знищити результат праці цілого року.

9 липня працівники Світловодського міськрайонного відділу Управління ДСНС провели роз’яснювальну роботу у місцях збору врожаю та на сільгосппідприємствах району щодо правил пожежної безпеки.

Працівникам сільгосппідприємств розповіли про основні причини виникнення пожеж та як їм запобігти, які засоби пожежогасіння та яке обладнання і техніка обов’язково повинні бути у господарстві та належним чином підготовлені до жнив.

Щоб вирощене та зібране збіжжя не пішло за димом, нагадуємо правила:

• до початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежогасіння; працівники, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;
• хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки;
• польові стани необхідно розташовувати не ближче 100 м від хлібних масивів, токів, скирт тощо; майданчики польових станів та зернотоків оборюються смугою не менше 4 м завширшки;
• безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, де йде збір врожаю, повинен бути напоготові трактор з плугом на випадок пожежі;
• забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;
• зернотоки слід розміщувати від будівель та споруд не ближче 50 м, а від хлібних масивів – не ближче 100 м. Майданчик для току повинен бути очищений від рослинного покрову.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool