На Кіровоградщині провели рейдову перевірку на території ДП «Олександрівське лісове господарство»

Вересень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 988 | Коментарі: 0

Пожежонебезпечний період у природних екосистемах розпочинається в квітні і триває до жовтня. Незважаючи на зміну погодних умов, суха вітряна погода навіть восени створює загрозу виникнення займань у лісових масивах та лісопаркових зонах.

У зв’язку з цим, рятувальники Кіровоградщини, де наразі спостерігається 5 клас пожежної небезпеки, не припиняють проводити профілактичну роботу по попередженню пожеж у екосистемах. Крім того, актуальним є і питання профілактики пожеж сухої трави на відкритих територіях, до яких, в більшості випадків, призводить людське недбальство. Тож, 6 вересня рятувальники Олександрівського районного відділу Управління ДСНС в області спільно з представниками Національної поліції і управління лісового та мисливського господарства провели рейдову перевірку на території ДП «Олександрівське лісове господарство». В ході перевірки спеціалісти поспілкувалися із відпочивальниками та оглянули ті ділянки лісу, де збирається найбільше любителів відпочинку на природі. Порушників виявлено не було, а громадяни, з якими спілкувалися організатори рейду, запевнили, що постійно дбають про дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку. В свою чергу, рятувальники наголосили, що пожежонебезпечний період триває, тому навіть проходячи повз ліси та лісонасадження треба бути максимально уважними та не допускати, щоб випадкова іскра потрапила на сухостій. Щодо відпочинку, то краще віддати перевагу відпочинку у спеціально відведених рекреаційних зонах, де лісничі подбали про безпечний відпочинок усіх бажаючих. Правоохоронці, зі свого боку, наголосили, що в залежності від розмірів заподіяної шкоди зеленим насадженням, винуватці будуть притягнуті до кримінальної або адміністративної відповідальності. Наостанок усім громадянам роздали листівки, які будуть нагадувати про те, що відпочинок на природі має надзвичайну користь, тим більше, якщо він ще й безпечний.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool