На Кіровоградщині провели рейдову перевірку лісового масиву поблизу села Клинці

Квітень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 968 | Коментарі: 0

З квітня місяця починається пожежонебезпечний період у лісових масивах. Безпека у екосистемах є також пріоритетним питанням для рятувальників.

Поки що на території регіону не зафіксовано лісових пожеж, але ймовірність їх виникнення зростає по мірі того, як збільшується кількість бажаючих відпочити на лоні природи.

Крім того, наближаються свята, під час яких громадяни традиційно вибираються з родинами до лісу, а людський фактор залишається головною причиною пожеж у екосистемах. Отож, щоб відпочинок не став бідою для довкілля, а також щоб підвищити культуру безпеки серед громадян та запобігти пожежам рятувальники спільно з представниками обласного управління лісового та мисливського господарства, Кіровоградського районного відділення поліції та депутатом Клинцівської сільської ради провели рейдову перевірку лісового масиву поблизу села Клинці Кіровоградського району.

Під час рейду перевірили наявність застерігаючих стендів та заборонних табличок на в’їзді до лісу, чи немає порушень протипожежної безпеки на території лісу, чи дотримуються громадяни правил, відпочиваючи у лісі, поспілкувалися з людьми та вручили їм застерігаючі листівки. Відпочивальникам нагадали про те, що перед розкладанням багаття рекомендується віддати перевагу галявині біля джерела або іншої водойми, подалі від хвойного молодняку, торфовищ, сухого гілля, хвойної, трав'яної чи листяної підстилки. Місце під вогнище необхідно обкопати та викласти камінням. Потрібно також постійно контролювати процес горіння та мати поруч запас води для гасіння.

Також учасники рейду поспілкувались з місцевим населенням, звернувши увагу селян на негативні наслідки спалювання сміття, сухої трави, гілок, торішнього листя у безпосередній близькості від лісу та на власних городах, полях, присадибних ділянках, оскільки при поривах вітру на сухій траві вогонь може вмить розгорітися до великих розмірів та створити загрозу людям, житловим чи господарським спорудам, лісовим насадженням. Крім застережень, рятувальники нагадали і про відповідальність за випалювання сухої рослинності.

Такі рейдові перевірки триватимуть і надалі, поки триває пожежонебезпечний період. Разом з тим закликаємо усіх громадян бути максимально обережними з вогнем та берегти довкілля, зокрема у період травневих свят, коли встановлюється тепла і суха погода, та обирати для відпочинку безпечні місця й спеціальні рекреаційні зони.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool