На Кіровоградщині провели перевірки навчальних закладів.

Жовтень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 715 | Коментарі: 0

З метою обстеження навчальних закладів з питань дотримання санітарного законодавства та стану їх підготовки до навчального року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області у складі міжвідомчих комісій провели перевірки навчальних закладів.

Комісії обстежили 925 закладів (ДНЗ, ЗНЗ, вищі навчальні заклади І-ІІ ступеня акредитації), з них на 703 об'єктах було виявлено порушення. Керівникам навчальних закладів було надано 963 пропозиції з усунення порушень санітарних норм та правил, більшість яких (678) були виконані до початку навчального року.

Жодних порушень спеціалісти Держпродспоживслужби області не виявили в закладах освіти м.Світловодська, Петрівського району та ДНЗ Новоукраїнського району.

Через ряд порушень акти готовності до нового навчального року не були підписані 6 навчальним закладам. У м.Кропивницькому – НВО «Школа Ор-Авнер», у Бобринецькому районі – Миколо-Бабанській ЗОШ І-ІІ ступенів, у Долинському районі – Червоноозерському ДНЗ, в Онуфріївському районі – Онуфріївській ЗОШ та НВК школа-ліцей, в Новоукраїнському районі – філії КЗ «Ганнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ЦПО» «Шишкинська ЗОШ». У вищеперелічених закладах, крім онуфріївських, порушення не усунуті.
Комплексні перевірки засвідчили, що 18 навчальних закладів в області не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам за станом матеріально-технічної бази. Крім того, 59 закладів потребують проведення капітальних ремонтів та реконструкції. Зокрема, в м.Кропивницькому капітального ремонту потребує державний навчальний заклад «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування». Тут зафіксовано незадовільний санітарно-технічний стан коридорів, санітарних вузлів, спортивної зали.
У 33 навчальних закладах капітальний ремонт необхідний окремим приміщенням - спортивним залам, харчоблокам, санітарним вузлам, актовим залам, сходовим маршам тощо. На часі – капітальні ремонти дахів навчального корпусу Маловисківського ПТУ, однієї ЗОШ у Бобринецькому і також однієї в Олександрійському районах, чотирьох у Новгородківському районі. Реконструкції потребує обладнання пральні для дошкільного відділення в НВК в Олександрівському районі.

Водночас у 80 навчальних закладах протягом 2018 року було проведено капітальні ремонти та реконструкції (у 23 ДНЗ, 53 ЗНЗ, чотирьох вищих навчальних закладах І-ІІ ступеня акредитації).

Ці роботи потребують матеріальних витрат, керівникам закладів потрібно готуватися до них заздалегідь. Особливо актуальним це питання є напередодні опалювального сезону та підвищення захворюваності на ГРІ.
Слід також відмітити і неналежне виконання функціональних обов’язків посадовими особами та недостатню увагу керівників самих закладів щодо усунення порушень, які не потребують значних матеріальних затрат. Це своєчасне проходження медоглядів працівниками, ведення обліково-звітної документації, проведення дератизаційних заходів, придбання миючих і дезінфікуючих засобів в достатній кількості, заміна кранів на харчоблоках та інше.

Варто пам’ятати, що завдяки задовільному санітарно-технічному стану приміщень навчальних закладів та дотриманню всіх профілактичних та протиепідемічних заходів можна значно зменшити ризики захворювання дітей на повітряно-крапельні та кишкові інфекції.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool