На Кіровоградщині провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Жовтень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 600 | Коментарі: 0

17 жовтня фахівці Управління ДСНС України у Кіровоградській області побували в гостях у школярів Федорівської філії-навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» комунального закладу «Первозванівське НВО», де разом з рятувальниками 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Під час заходу діти мали змогу повторити раніше отримані знання з безпеки життєдіяльності, поспілкуватись з рятувальниками і дізнатись щось нове про їхню щоденну роботу, отримати нові знання.

Конкурси на відповідну тематику та змагання на вправність також спрямовані на формування відповідального ставлення до власної безпеки і збереження життя: діти пригадують вивчене, а із змодельованих ведучою екстремальних ситуацій шукають правильні шляхи їх вирішення, приміряють бойовий одяг рятувальників, уявляючи себе працівниками Служби порятунку.

У процесі акції учням продемонстрували оснащення пожежного автомобіля, ліквідацію умовної пожежі, рятування потерпілого. А також показали у роботі деякий спеціальний інструмент, який застосовують рятувальники під час ліквідації наслідків різних надзвичайних подій. І хоча вогняне лихо умовне, але машини, спорядження, оперативність рятувальників та бойовий вишкіл – справжні! Стаючи свідками ліквідації пожежі, руйнівної сили вогню школярі бачать, як важливо дотримуватися правил безпеки, переконуються, що праця рятувальників є нелегкою та небезпечною.

Такі акції є важливою складовою навчального процесу щодо вивчення нашими маленькими громадянами правил безпеки життєдіяльності, а це, у свою чергу, є запорукою збереження їх життя і здоров’я.

Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool