На Кіровоградщині проведено відпрацювання на території лісництва

Червень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

У період літньої спеки особливої уваги потребує стан пожежної безпеки у лісових масивах області.

Тож, на Кіровоградщині на виконання доручення голови облдержадміністрації посилено роботу з попередження пожеж у природних екосистемах. Спільні заходи проводять працівники Управління ДСНС, лісового господарства та міліції. Зокрема, проводиться відпрацювання лісових масивів. Рейди мають на меті не лише виявити порушників, а й пояснити громадянам якої шкоди завдають лісові пожежі та нагадати, що винуватцями переважної більшості лісових пожеж є людина.
11 червня перевірка відбулася на території Компаніївського лісництва. Під час маршруту учасники рейду спілкувалися з місцевими відпочивальниками та перевіряли чи немає у лісі тліючих багать. Пепелища були загашені та огороджені, що свідчить про належну попереджувальну роботу у лісництві. Громадянам рятувальники вручили застережні листівки, які нагадують про першопричини пожеж. Представник міліції наголосив на адміністративній та кримінальній відповідальності людини, дії якої призвели до пожежі у екосистемах. Приємно, що мешканці Компаніївського району знають і як загасити невелику пожежу, але на їх переконання, краще, щоб відпочинок не призводив до таких сумних наслідків.
Нагадуємо про те, що сьогодні, у період високих температур, краще взагалі забути про походи до лісу. Адже навіть іскра від сірника чи недопалка може стати причиною загоряння. Тим більше, не варто розкладати вогнища та залишати їх без нагляду. Про це під час наступних рейдових перевірок продовжать нагадувати жителям Кіровоградської області рятувальники.
У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool