На Кіровоградщині проведено перевірку застосування до засуджених умовно-дострокового звільнення

Червень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 857 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровоградщини проведено перевірки щодо застосування до засуджених умовно-дострокового звільнення, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким, звільнення за хворобою, заміни умов та режиму тримання в установах Державної пенітенціарної служби в області.

Як зазначив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів Олександр Замороз, значної активізації потребує соціально-виховна робота, як основний засіб забезпечення процесу виправлення і ресоціалізації засуджених.
Викликає зауваження дисциплінарна практика адміністрацій виправних колоній. Зокрема, при заохоченні або стягненні не завжди враховується поведінка засуджених, їх ставлення до праці та попередні дисциплінарні заходи.
Мають місце порушення в індивідуально-профілактичних програмах соціально-психологічної роботи. Зокрема, в Олександрівському ВЦ № 104 та Петрівської ВК № 49 процес виправлення засуджених в повній мірі не відображається.
У ході перевірки виявлено факти безпідставної відмови комісій у підготовці і направленні до суду подань про звільнення. Крім того, судами не у всіх випадках приймались законні рішення щодо застосування до засуджених передбачених законодавством пільг.
Разом з тим, перевірка рішень судів з приводу звільнення засуджених від відбування покарання за станом здоров’я, засвідчила їх законність. Всього, з початку року, на підставі висновків медичних комісій судами обґрунтовано звільнено трьох засуджених.
Також, прокурорськими перевірками встановлено, що спостережними комісіями органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування неналежно організовується виховна робота з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання.
У зв’язку з виявленими порушеннями вимог кримінально-виконавчого законодавства України органами прокуратури внесено 11 документів реагування. За результатами їх розгляду зазначенні порушення законодавства усунуті, 16 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool