На Кіровоградщині прокуратурою реалізовано роботу по боротьбі з адміністративною корупцією

Січень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 675 | Коментарі: 0

Стан виконання прокурорами та іншими суб’єктами у сфері протидії корупції повноважень, визначених Законом України «Про запобігання корупції» протягом 2017 року обговорено на оперативній нараді у прокуратурі Кіровоградської області.

Захід відбувся під головуванням прокурора області Анатолія Коваленка, за участі начальника Управління захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ НП України Володимира Духна, начальника Кіровоградського управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України Андрія Матвієнка, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур та начальників відділів апарату прокуратури області.
Розпочинаючи роботу наради прокурор області Анатолій Коваленко окреслив позитивні тенденції діяльності прокуратури й правоохоронних органів регіону на зазначеному напрямі роботи та проблемні питання, які потребують вжиття додаткових організаційних і практичних заходів.
Більш детально про результати антикорупційної боротьби адміністративними засобами присутнім повідомив заступник прокурора області Олег Гладкіх. «З початку року правоохоронними органами регіону складено та скеровано до суду 77 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Найбільшу кількість порушників складають депутати сільських, селищних, міських та районних рад, а також посадові особи органів місцевого самоврядування. За результатами розгляду судами 54 протоколів адміністративні стягнення у вигляді штрафів накладено на 26 осіб. До відповідальності притягнуто 20 депутатів сільських, селищних, міських рад. Прокурорами в органи влади та місцевого самоврядування спрямовано 113 подань щодо усунення порушень вимог закону, пов”язаного з корупцією», - зазначив він у своєму виступі.
Підсумовуючи обговорення, прокурор області Анатолій Коваленко акцентував увагу на тому, що правоохоронна система має продовжувати діяти на кінцевий результат роботи, а саме притягнення корупціонерів до передбаченої законом відповідальності.
За результатами наради учасниками прийнято рішення про вжиття заходів, спрямованих на покращення ефективності роботи на вказаному напрямі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool