На Кіровоградщині прокуратурою через суд стягнуто шкоду, завдану правопорушенням, пов’язаним з корупцією

Березень 01, 2018 | Новини | Переглядів: 993 | Коментарі: 0

Знам’янська місцева прокуратура представницькими заходами забезпечує стягнення шкоди, завданої правопорушеннями, пов’язаними з корупцією.

За позовом місцевої прокуратури з колишньої виконувача обов’язків начальника управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради на користь територіальної громади стягнуто шкоду у розмірі 9 тис грн, завдану правопорушенням, пов’язаним з корупцією.

Зокрема, посадовицю було визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупціює, передбаченого частинами 1 та 2 ст 172-7КУпАП, мова йде про неповідомлення щодо наявності реального конфлікту інтересів. Жінка систематично преміювала себе за бюджетний кошт шляхом незаконного нарахування премій та надбавок за складність та напруженість у роботі.

Варто зазначити, що законність позовних вимог місцевої прокуратури підтвердив апеляційний суд Кіровоградської області в той час, як судом першої інстанції у задоволенні позову прокуратурі було відмовлено. Наразі колишню посадовицю визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та з неї стягнуто матеріальну шкоду, завдану цим правопорушенням.

Довідково: до правовідносин щодо відшкодування шкоди, завданої правопорушенням, пов’язаним із корупцією, застосовуються положення ст. 66 Закону України «Про запобігання корупції», ст. 1166 ЦК України, ч. 4 статті 61 ЦПК України, згідно з якими збитки, шкода, завдані державі внаслідок вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, підлягають відшкодуванню особою, яка вчинила відповідне правопорушення, в установленому законом порядку.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool