На Кіровоградщині прокуратура зобов’язала орендаря повернути державі землі вартістю 1,2 млн грн

Листопад 21, 2017 | Новини | Переглядів: 714 | Коментарі: 0

З огляду на аграрну специфіку регіону органи прокуратури Кіровоградщини приділяють значну увагу законності використання земель сільськогосподарського призначення.

Так, органи прокуратури в судовому порядку зобов’язали фізичну особу повернути до державної власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 38 га вартістю 1,2 млн грн.

Зазначені землі було надано в довгострокову оренду фізичній особі для створення та ведення фермерського господарства. Проте, прокуратурою встановлено, що громадянин не мав наміру його вести та створювати відповідну юридичну особу, а отримав в оренду землю для надання її в користування сільськогосподарському підприємству.

Фактично вказана особа діял а на користь підприємства з метою уникнення останнім процедури публічних торгів, оскільки юридичні особи позбавлені права отримувати земельні ділянки в пільговому порядку.

Реалізуючи свої представницькі повноваження Знам’янська місцева прокуратура звернулася до суду з позовними вимогами про визнання недійсними наказів ГУ Держгеокадастру в області, договорів оренди земельних ділянок та зобов’язання особу повернути їх до державної власності.

Рішенням апеляційного суду Кіровоградської області вказані позовні вимоги задоволено в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool