На Кіровоградщині прокуратура вимагає виплатити сироті законну грошову допомогу

Липень 29, 2016 | Новини | Переглядів: 696 | Коментарі: 0

Знам’янською місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру на захист прав дитини-сироти, якій після закінчення інтернатного закладу, відповідно до вимог чинного законодавства, не виплачено одноразову грошову допомогу.

Відповідно до вимог ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», випускники цієї категорії забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

Однак, керівництво Маловисківської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів, посилаючись на нормативно-правові акти, які не повністю відповідають положенням ст. 8 вищезазначеного Закону, виплатило випускнику у декілька разів менше передбаченої суми.

З метою поновлення прав неповнолітнього, органами прокуратури до суду направлено позовну заяву про стягнення з школи-інтернат 7,2 тис грн недоплаченої допомоги на користь дитини.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool