На Кіровоградщині прокуратура відновлює порушені міліцією права суб’єктів підприємницької діяльності

Жовтень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

В результаті прокурорських перевірок виявлено факти, коли працівники міліції здійснювали тиск на суб’єктів підприємницької діяльності.

З часу створення телефону «гарячої лінії» до органів прокуратури області від представників бізнесу надходять повідомлення, які свідчать про тиск, який подекуди чиниться через незаконні перевірки органів внутрішніх справ. Зокрема, внаслідок розгляду такої інформації, прокуратурою Устинівського району встановлено, що працівники місцевого райвідділу міліції, безпідставно здійснили виїзд до приватного сільськогосподарського підприємства та втрутилися в господарську діяльність останнього. Прокуратурою незаконні дії працівників правоохоронного органу припинено, а винну особу притягнено до відповідальності.
В іншому випадку за результатами перевірки звернення підприємця прокуратурою області встановлено, що за відсутності підстав та направлення співробітники УБОЗ УМВС України в області, провели перевірку суб’єкта підприємницької діяльності. Наразі стосовно винної посадової особи порушено дисциплінарне провадження, яке перебуває на розгляді. На аналогічні порушення, допущені співробітниками міліції, відреаговано прокурорами Кіровоградського та Новоархангельського районів.
Принагідно додамо, що з часу створення телефону «гарячої лінії» (27 63 10) до органів прокуратури Кіровоградської області надійшло 41 повідомлення щодо фактів незаконного втручання у діяльність суб’єктів господарювання, з яких: 27 стосувалося законності дій контролюючих органів, 6 - правоохоронних органів, 8 - посадових осіб місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool