На Кіровоградщині прокуратура повернула у державну власність землі рекреаційного призначення

Серпень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 947 | Коментарі: 0

За принципової позиції прокуратури повернуто з незаконного користування понад 10 га земель рекреаційного призначення, які Петрівська райдержадміністрації незаконно передала в оренду приватним структурам.

Так, Кіровоградською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері встановлено, що на підставі розпорядження голови Петрівської районної державної адміністрації товариству надано в оренду земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 10 га для розміщення бази відпочинку.
Проте, згідно законодавства розпорядження спірною ділянкою належить до повноважень Кіровоградської обласної державної адміністрації. Зважаючи на це прокуратура звернулася до суду з позовною заявою щодо повернення землі з протиправного користування.
Рішенням господарського суду Кіровоградської області позовні вимоги прокурора було задоволено в повному обсязі. Судом апеляційної інстанції також підтримано позицію органів прокуратури, відповідачу відмовлено у задоволенні апеляційної скарги.
Наразі, Вищим господарським судом України остаточно підтверджено правильність позиції прокуратури - вищезазначені рішення залишено без змін. Таким чином, з протиправного користування повернуто 10 га земель рекреаційного призначення.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool