На Кіровоградщині проходить операція «Спецсигнал»

Листопад 19, 2014 | Новини | Переглядів: 833 | Коментарі: 0

З 10 по 30 листопада на Кіровоградщині проходить загальнодержавна операція під умовною назвою «Спецсигнал». Мета заходів - виявлення фактів незаконного встановлення і використання на транспортних засобах спецсигналів.

Необхідність проведення такої операції обумовлена тим, що останнім часом почастішали випадки безпідставної установки мигалок і сирен. «Користуючись незаконно встановленими спецсигналами, водії таких транспортних засобів постійно порушують ПДР і створюють аварійні ситуації, ніж піддають небезпеці інших учасників дорожнього руху», - зазначив начальник ДДАІ Анатолій Сіренко.
«Упевнені у своїй безкарності, деякі водії навіть не замислюються над негативними наслідками, до яких може привести така безвідповідальна поведінка і бажання покрасуватися перед іншими».
Державтоінспекція Кіровоградщини нагадує, що, відповідно до законодавства України, спеціальні світлові сигнальні пристрої синього кольору та звукові сигнальні пристрої можуть установлюватися виключно на службових ТЗ, використовуваних для пересування осіб, стосовно яких здійснюється держохорона, медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, міліції, військової автомобільної інспекції, служби інкасації і т.д. при наявності спеціального дозволу, який видається ДДАІ.
А ось світлові сигнальні пристрої червоного і зеленого кольору можуть установлюватися виключно на транспорті ДАІ та Управління держохорони.
Шановні водії! Звертаємо Вашу увагу - відповідальність за незаконне використання спецсигналів досить висока - штраф від 42500 до 51000 гривень (ст. 122-5 КУпАП).
Однак, як показує практика, деяких водіїв не зупиняє навіть така значна сума штрафу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool