На Кіровоградщині продовжують відпрацьовувати населені пункти

Вересень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 801 | Коментарі: 0

19-20 вересня рятувальники Бобринецького та Новогородківського районів продовжили цикл заходів щодо правил поведінки в осінній період та провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з місцевим населенням.

Зокрема фахівці Служби порятунку Бобринецького району поспілкувались із селянами, які мешкають на території Буховецької, Веселівської, Верхньоінгульської, Витязівської, Апрелівської, Миколо-Бабанської, Новомиколаїської, Новоградівської сільських рад. А рятувальники Новгородківського району відпрацювали такі населені пункти: смт Новгородка, села Куцівка, Верблюжка, Новомиколаївка та Спільне.

Рятувальники нагадали громадянам про заходи безпеки, яких необхідно вживати щодня, аби вберегти свою оселю, майно та життя від пожеж. Так, потребують пильної уваги побутові електроприлади, які необхідно обов’язково вимикати перед виходом з дому, не слід користуватись саморобними та несертифікованими приладами, через самозагоряння яких може згоріти вся оселя.

З початком осінніх польових робіт частішають випадки пожеж через спалювання залишків городніх рослин та бур’янів. Рятувальники закликали громадян утриматись від такого небезпечного способу господарювання. Крім того, під час польових та городніх робіт є ймовірність знайти застарілі вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, тому слід добре запам’ятати алгоритм дій у такому випадку: позначити місце знахідки та викликати Службу порятунку чи Національну поліцію.

Хоча осінні холоди ще не настали, але ночі вже прохолодні, що є сигналом для людей розпочати підготовку до опалювального сезону: перевірити витяжні та опалювальні системи, димоходи, для чого слід запросили спеціалістів, якщо опалення пічне – ретельно перевірити печі чи груби на наявність тріщин та усунути їх.

Також у будь-яку пору року потребують контролю діти, які через власні пустощі можуть потрапити у біду та стати винуватцями пожеж у оселях. Рятувальники рекомендували громадянам постійно проводити з дітьми профілактичні бесіди та ховати від їхніх допитливих очей сірники, горючі суміші тощо.

Завершували роз’яснювальну роботу рятувальники традиційно – роздавали тематичні листівки застережного змісту.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool