На Кіровоградщині продовжується розслідування причин захворювання на ботулізм

Червень 14, 2017 | Новини | Переглядів: 983 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині продовжуються протиепідемічні та профілактичні заходи з усунення причин захворювання на ботулізм, повідомляє сайт Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

Як повідомлялося раніше, в кількох регіонах України зареєстровано випадки захворювання на ботулізм. Встановлено, що потерпілі (мешканці Київської, Херсонської, Вінницької областей та міста Києва) пов'язували своє захворювання із вживанням в’яленої риби, придбаної у торговельних мережах зазначених міст.

При обстеженні постачальника виявлено ряд порушень чинного законодавства (підприємство не зареєстровано в реєстрі потужностей операторів ринку, не фіксуються температурні режими в авторефрижераторах при транспортуванні риби, відсутні особові медичні книжки на водіїв-експедиторів). Держпродспоживслужба зобов’язала постачальника призупинити реалізацію риби в’яленої та відкликати її (виготовлену за останні 2 місяці) з реалізації. За інформацією Держпродспоживслужби України близько 700 кг продукції зазначеного виробника знято з реалізації.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проведено обстеження постачальника сировини до рибопереробного підприємства . Виявлено ряд порушень чинного законодавства - підприємство не зареєстровано в реєстрі потужностей операторів ринку, постачальнику не видавалися супровідні ветеринарні документи на рибу.

Територіальні управління Держпродспоживслужби області зобов’язали керівників операторів ринку (торговельні мережі, пов’язані з обігом та реалізацією харчових продуктів) при реалізації цих продуктів суворо дотримуватися умов та термінів їх зберігання, обов’язково приймати до реалізації продукцію з супровідними документами на продукти, які свідчать про їх безпечність та якість. Також повідомлено всіх операторів ринку області про відповідальність згідно з статтею 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Враховуючи, що наразі продовжуються лабораторні дослідження відібраних зразків в’яленої риби, Держпродспоживслужба рекомендує громадянам утриматись від вживання в їжу цього харчового продукту зазначених вище виробника та постачальника. Особливо риби, що реалізується на стихійних ринках, з рук, без дотримання умов зберігання та реалізації готової продукції.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool