На Кіровоградщині представники Ощадбанку провели роз’яснювальні заняття з працівниками Державтоінспекції

Лютий 23, 2015 | Новини | Переглядів: 1005 | Коментарі: 0

У грудні 2014 обласні підрозділи Державтоінспекції отримали перші мобільні термінали, за допомогою яких водії мають змогу сплатити штраф на місці. На початку введення практики електронних платежів кожний регіон отримав по два таких пристрої.

Практика використання навіть невеликої кількості мобільних терміналів вже впродовж нетривалого часу дала свої позитивні результати. Позитивні відгуки від водіїв, підтвердили правоту ДАІ – електронні платежі забезпечують значну економію часу, зручність та впевненість у водія, що платіж надійде за призначенням.
Скористатися відповідною послугою можна у випадку порушення Правил дорожнього руху, за які прийняте рішення про накладання штрафних санкцій входить до компетенції Державтоінспекції. На сьогоднішній день лише два патрульні автомобіля ДАІ області обладнані спеціальними терміналами, але найближчим часом їх кількість збільшиться.
Днями в управлінні ДАІ УМВС України в Кіровоградській області особовий склад підрозділів Державтоінспекції області зібрався на заняття зі службової підготовки, на які завітали представники місцевої філії Ощадбанку. Банківські службовці на практиці показали інспекторам ДАІ, яким чином працюють мобільні термінали та як ними користуватися під час нагляду за дорожнім рухом, складанням протоколів про адміністративні правопорушення відносно порушників ПДР.
З метою спрощення процедури сплати штрафів за порушення ПДР у Кіровоградській області розпочате використання нарядами ДАІ терміналів оплати, що дозволяють здійснити сплату штрафу за допомогою платіжної картки безпосередньо на місці винесення постанови про адміністративні порушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Сплата штрафу на місці порушення – це передусім добровільна особиста справа кожного учасника дорожнього руху. Якщо водій згоден з аргументами інспектора ДАІ і визнає свою провину в скоєнні адміністративного правопорушення, то він може скористатися послугою та сміливо сплатити штраф через банківський платіжний термінал, для цього водієві, який порушив ПДР, необхідно мати при собі банківську картку.
У свою чергу, порушення, за які передбачено вилучення посвідчення водія або ж санкція передбачає вирішення справи в суді, до такої оплати не підлягають.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool