На Кіровоградщині працюють 16 вищих навчальних закладів

Листопад 17, 2018 | Новини | Переглядів: 759 | Коментарі: 0

Щорічно 17 листопада в Україні відзначається Міжнародний день студентів – свято молодості, жаги до життя та великих звершень.

На початку 2017/2018 навчального року у Кіровоградській області підготовку фахівців з вищою освітою здійснювали 16 вищих навчальних закладів, зокрема 2 університети, 2 інститути, 8 коледжів, один технікум та 3 училища у яких здобували освіту 14433 студенти.

Найбільшою популярністю користуються спеціальності за галузями знань: освіта, охорона здоров’я, право, управління та адміністрування, інформаційні технології, механічна інженерія, аграрні науки та продовольство, гуманітарні науки та мистецтво. Більша частина студентів (52%) навчалася за рахунок коштів державного бюджету, а стипендію отримували 28,8% студентів. 

Протягом 2017 року вищими навчальними закладами було підготовлено 814 магістрів, 842 спеціалісти, 788 бакалаврів та 1998 молодших бакалаврів (молодших спеціалістів). Крім того, з вищих навчальних закладів випущено 93 іноземні громадянина, серед яких найбільше громадян Туркменістану (47%) та Азербайджану (35,5%). Направлення на роботу отримали 477 випускників, або 10,7% від загальної їх кількості.

Працівники Головного управління статистики у Кіровоградській області вітають усіх студентів зі святом. Бажаємо відмінних результатів навчання, досягнення поставлених цілей і завдань, реалізації набутих знань, вмінь та навичок. Нехай міцним буде граніт науки і в світлих головах примножаться знання.

Головне управління статистики у Кіровоградській області  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool