На Кіровоградщині працівники поліції затримали серійних автоугонщиків

Листопад 24, 2017 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

За попередніми даними, на рахунку злочинної групи не лише сім епізодів заволодінь транспортними засобами, а й близько двох десятків крадіжок та розбійний напад на оператора автозаправної станції.

Усі троє підозрюваних використовували під час скоєння злочинів автомобіль із іноземною реєстрацією, коли ж відчули, що слідом йдуть оперативники, без жалю позбулися автівки на так званих «євробляхах».

До складу групи входили троє мешканців Кіровоградської області, жителі Бобринецького та Компаніївського районів, віком від 24 до 20 років. Двоє з них раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, однак цього разу «промишляти» лише крадіжками зловмисники не стали.

Об’єктом для можливого отримання надприбутку обрали легкові автомобілі. У подальшому громадяни «вскладчину» через знайомих «придбали» старенький Опель і тим самим змогли «подорожувати» не лише територією Кіровоградської області, а й встигли побувати у кількох регіонах України. Скоєння десятків крадіжок, угони автомобілів, переважно вітчизняного виробництва, стали для зловмисників постійним заняттям.

У середині жовтня учасники злочинної групи також наважилися вчинити розбійний напад на оператора однієї з автозаправних станцій Компаніївського району. Прикривши обличчя масками, особи побили битками працівника АЗС та викрали з місця пригоди касовий апарат.
Після скоєного зловмисники продовжили збагачуватися за чужий рахунок. Аби не потрапити у поле зору правоохоронців, усі троє громадян регулярно змінювали місце проживання, винаймаючи будинки в селах, не підтримували стосунків із родинами і весь час перебували у пошуках автотранспорту, який би міг стати наступним ласим шматком легкого заробітку.

І такий об’єкт цього разу знайшовся на території одного з сіл Кіровоградського району. 45-річний власник автомобіля Нива виявив його відсутність зранку. Чоловік вже збирався їхати у справах, однак транспортний засіб безслідно зник. На місце пригоди потерпілий негайно викликав правоохоронців.

«Припущення оперативників щодо причетності до скоєння даного злочину зловмисників, за слідами яких вже йшли працівники карного розшуку поліції області та Кіровоградського районного відділення, знайшли своє підтвердження. Поліцейські встановили місце перебування учасників злочинної групи. Маючи підозри щодо їх можливого опору, із залученням спецпідрозділу «КОРД» затримали усіх трьох в орендованому будинку.

Під час обшуків правоохоронці виявили «особисті речі» підозрюваних: в’язані шапки з прорізами для очей та рукавички, зарядні пристрої до акумуляторів, набори інструментів, кілька пар номерних знаків. У дворі поряд із помешканням було виявлено щойно викрадену чоловіками «Ниву». Зловмисники навіть не встигли викласти з салону речі її справжнього господаря, та все ж, про всяк випадок, змінили на авто номерні знаки», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Обставини цієї пригоди, а ще низки заволодінь транспортними засобами, скоєних особами на території Кіровоградської, Черкаської та Київської областей, десятків крадіжок та розбійного нападу, тепер з’ясовують слідчі. По даних фактах розпочато кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України, ч. 2, 3 ст.185 «Крадіжка» ККУ та ч. 3 ст. 187 «Розбій» ККУ.

На даний час особи затримані в порядку статті 208 КПК України. За скоєне всім трьом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool