На Кіровоградщині працівники Новгородківського районного сектору пройшли спецальні навчання

Липень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 618 | Коментарі: 0

Від впливу вражаючих факторів під час надзвичайної ситуації страждає не тільки фізичне здоров’я людини - серйозному випробуванню піддається також психіка та емоційний стан. 

Тому, виконуючи завдання за призначенням, рятувальника повинен уміти не лише захистити від руйнівних факторів, врятувати, а розуміти психологічний стан постраждалого та знати, як допомогти залежно від обставин.

З метою формування в особового складу пожежно-рятувальних підрозділів відповідних навичок фахівці сектору психологічного забезпечення Управління ДСНС в області проводять спеціальні тренінги. 

17 липня відповідне навчання пройшли працівники Новгородківського районного сектору та 27-ї державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС в області. Під час навчання рятувальників основам першочергової і невідкладної психологічної допомоги постраждалим в екстремальних умовах психологи Служби порятунку опирались на «Керівництво міжвідомчого постійного комітету з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації».

У процесі підготовки учасникам тренінгу надали можливість побувати у ролі як потерпілих, так і тих, хто надає допомогу. Також рятувальникам розповіли про те, які верстви населення є найбільш вразливими, на що треба звернути увагу в першу чергу при наданні першої психологічної допомоги, як організувати та скоординувати дії населення під час НС, як не завдати шкоди собі та захистити свою психіку при наданні першої психологічної допомоги постраждалим.

Прес-служба У ДСНС в області

Від впливу вражаючих факторів під час надзвичайної ситуації страждає не тільки фізичне здоров’я людини - серйозному випробуванню піддається також психіка та емоційний стан.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool