На Кіровоградщині працівники міліції вдосконалюють навички надання долікарської допомоги (фото)

Березень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 1000 | Коментарі: 0

Протягом минулого року в Україні жертвами нещасних випадків стали близько 70 тисяч громадян. Зважаючи на те, що працівники міліції одні із перших отримують повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди та інші нещасні випадки та разом з рятувальниками прибувають на місце пригод раніше лікарів, Міністерство внутрішніх справ України приділяє значну увагу навчанню працівників наданню першої долікарської допомоги.


- Відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу», який був прийнятий в липні минулого року, на наш підрозділ покладено завдання щодо організації та забезпечення навчання працівників міліції наданню першої допомоги громадянам, які потрапляють в екстрені ситуації та потребують цієї допомоги, -розповідає начальник сектору медичного забезпечення УМВС України в Кіровоградській області Олексій Нестройний.
На базі підрозділу організовано навчання для працівників міліції області. Заняття проводяться спеціалістами сектору, які, у свою чергу, пройшли стажування на базі кафедри екстреної та невідкладної медичної допомоги Тернопільського медуніверситету. Навчальний курс складається із теоретичних та практичних занять, що проводяться по групах для працівників різних підрозділів, зважаючи на особливості їх роботи. Правоохоронців навчають декільком рівням надання медичної допомоги. Заняття проводяться у спеціалізованому класі на тренажері для навчання прийомам реанімаційних заходів «ФАНТОМ». На моніторі тренажеру учасник тренінгу може відразу побачити, наскільки правильно та ефективно він провів реанімаційні заходи.
Під час занять працівників міліції навчають швидко і правильно оцінювати обстановку, а також особливостям надання долікарської допомоги потерпілим, правилам виймання з автомобілю постраждалого у ДТП, у якого можливі травми хребта, прийомам зупинки кровотечі та іншим необхідним навичкам.
Лікар-хірург ВКК при СМЗ УМВС Олег Вихристюк та провідний спеціаліст Олександр Надєєв, що проводять заняття, зазначають, що всі працівники міліції уважно і з цікавістю вивчають матеріал, та особливо ретельно перевіряють набуті навички на спеціальному тренажері.

На Кіровоградщині працівники міліції вдосконалюють навички надання долікарської допомоги (фото)

СЗГ УМВС в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool