На Кіровоградщині працівники міліції провели навчання з ліквідації масових безпорядків під час футбольного матчу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Квітень 28, 2012 | Новини | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

28 квітня поточного року кіровоградські правоохоронці в черговий раз відточили свої професійні вміння та навички під час тактико-спеціальних навчань за оперативним планом «Хвиля».

Відпрацювання здійснювалось у зв’язку із проведенням в Україні найближчим часом фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Оцінювали здатність працівників міліції Кіровоградщини контролювати громадський порядок під час виникнення масових заворушень заступник начальника Департаменту ІАЗ МВС України полковник міліції Борис Нікулушкін, представники органів державної влади та силових відомств регіону.
Розпочалася операція з оголошення ввідної, згідно якої і розгортались події. За легендою, під час проведення футбольного матчу на стадіоні «Зірка» у місті Кіровограді після забитого голу у ворота команди «гостей», їх вболівальники починають порушувати громадський порядок. Невдоволені фани кидають у напрямку футбольного поля пляшки із легкозаймистою речовиною, фальш-фаєри, петарди та димові шашки.
У зв’язку із загостренням ситуації, начальник УМВС в області за погодженням із Міністром внутрішніх справ та прокурором міста приймає рішення про введення в дію спеціального оперативного плану «Хвиля».
Після відмови вболівальників самостійно припинити протиправні дії, працівники міліції негайно вживають заходів щодо ліквідації групового порушення громадського порядку.
Спочатку правоохоронці спільно із кінологами зі службовими патрульними собаками у супроводі бронетехніки блокують сектор, де знаходяться агресивно налаштовані фанати. У цей же час працівники МНС в області гасять пожежу, що виникла внаслідок займання сторонніх предметів, що потрапили за межу огорожі на поле.
Частина працівників спецпідрозділу «Беркут», роти патрульної служби, спеціальної роти судової міліції «Грифон» та військовослужбовців ВВ МВС, застосувавши спеціальні засоби – світло-шумові та гранати сльозоточивої дії, оточують вболівальників і, вклинюючись у натовп, розділяють їх на дві групи. Потім розпочинають витіснення учасників масових заворушень, створюючи коридор для виведення із сектору футбольних хуліганів.
Поетапно найзатятіших виокремлюють із натовпу, переводять в спеціальні автомобілі й вивозять із епіцентру подій, у подальшому затримують усіх порушників та на транспортних засобах доставляють до відділів міліції.
У цей час працівник НДЕКЦ під час огляду місця події виявляє саморобний вибуховий пристій. Керівником операції приймається рішення про негайну евакуацію присутніх на матчі громадян. Після цього, фахівець вибухо-технічної служби знешкоджує вибуховий пристрій.
Група медичного забезпечення, у разі потреби, надає першу допомогу постраждалим. Заворушення ліквідовано. Разом з тим, працівники міліції і надалі посилено патрулюють прилеглу до стадіону територію…
Під час навчань правоохоронці Кіровоградщини довели здатність виконувати поставлені завдання на досить високому професійному рівні та показали свою готовність до дій в складних ситуаціях. Усі учасники навчань працювали однією командою – діяли злагоджено та організовано.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool