На Кіровоградщині пожежонебезпечний період

Серпень 06, 2015 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

Літо цього річ видалося досить жарким, що лише підсилює небезпеку займання в екосистемах.

Узбіччя та придорожні насадження автомобільних доріг чи не першими можуть постраждати від вогненної стихії, адже окрім палючого сонця небезпеку несуть і учасники дорожнього руху.
Уже кілька років поспіль з травня по жовтень в Україні оголошуються високий та надзвичайний рівні пожежної небезпеки. Це пов'язано із аномально високими температурними показниками та відсутністю ефективних опадів.

Не слід забувати, що зачасту причиною відкритих пожеж стають недопалки, або ж залишки багаття з пікніку. Крім того, діти бавляться з вогнем, наприклад, спалюючи тополиний пух, а не рідко й аграрії чи звичайні селяни позбуваються пожнивних залишків шляхом спалювання, вогонь з яких може перекинутися на посадки, лісосмуги чи смуги відведення вздовж доріг.

Збіг кількох факторів – спека, відсутність дощу, суха трава, вітер, викинута скляна тара, недопалок, необережність з вогнем або пустощі – саме ті причини, через які стається найбільше пожеж.

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області звертається до учасників дорожнього руху дотримуватися правил пожежної безпеки та не засмічувати узбіччя, особливо у літній період.

Не залишайтеся байдужими, якщо помітили дим, тління чи невелике загоряння – почніть гасити їх самостійно доки за вашим викликом прибуде на місце події загін пожежників. Вогонь можна загасити водою, землею чи піском.

Якщо ж ви потрапили у зону значного задимлення, захистіть свої органи дихання - користуйтеся п'ятишаровими марлевими масками або зволоженою, складеною у декілька шарів тканиною чи рушником.

Пам'ятайте основні симптоми отруєння продуктами горіння: швидка втомлюваність, головний біль, нездатність зосередитись, повільна малозрозуміла вимова, порушення орієнтування у просторі, частий пульс (тахікардія), підвищення артеріального тиску, судоми, порушення дихання. При виникненні зазначених симптомів необхідно негайно звернутися до лікаря за медичною допомогою.

Пам’ятайте – попередити трагедію набагато легше, ніж ліквідувати наслідки надзвичайної події. Ваші життя та здоров’я у ваших руках.
Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool