На Кіровоградщині пожежно-рятувальна служба підбила підсумки діяльності

Лютий 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1027 | Коментарі: 0

1 лютого у сесійній залі Кіровоградської облдержадміністрації відбулася нарада по підведенню підсумків діяльності у сфері цивільного захисту в Кіровоградській області у 2012 році.


У нараді взяли участь заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко та керівний склад цивільного захисту області.
Відкриваючи нараду голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко, зазначив, що надійний захист населення і територій – це головний якісний показник у роботі влади. І найважливішим чинником у досягненні успіху є професіоналізм працівників пожежно-рятувальної служби. Окрему подяку голова облдержадміністрації висловив начальнику Територіального управління генерал-майору служби цивільного захисту Віктору Федорчаку за очищення у минулому році особовим складом території області від непридатних отрутохімікатів.
Голова обласної ради Микола Ковальчук подякував керівництву пожежно-рятувальної служби області за підтримку розвитку місцевої пожежної охорони на селі. Микола Михайлович запевнив, що уже створені місцеві пожежні команди будуть і надалі працювати та фінансуватимуться органами місцевого самоврядування.
Під час свого виступу заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко повідомив, що за підсумками роботи у 2012 році Територіальне управління МНС у Кіровоградській області визнано одним з кращих в Україні. Анатолій Бойко подякував начальнику цивільного захисту області Андрію Ніколаєнку, керівникам органів місцевого самоврядування за сприяння у оснащенні підрозділів. Окрему подяку висловлено начальнику Територіального управління МНС в області генерал-майору служби цивільного захисту Віктору Федорчаку за сумлінне виконання завдань за призначенням. Анатолій Павлович також зазначив, що безпека громадян і надалі буде пріоритетом держави та подякував керівництву області за правильно визначені принципи, адже врятовані життя є найбільшою цінністю держави. Щодо реорганізації МНС та Державної інспекції техногенної безпеки - це ще один крок до забезпечення належного рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.
Про підсумки діяльності системи цивільного захисту області щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації у 2012 році доповів начальник Територіального управління МНС у Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак. У 2012 році на території області виникло 3 надзвичайні ситуації та понад 3 тис. 200 надзвичайних подій, під час ліквідації яких врятовано 36 осіб та матеріальних цінностей на суму понад 10 млн. грн.
Виявлено та знешкоджено 1420 одиниць боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.
На виконання доручень Кабінету Міністрів України та обласної державної адміністрації завдяки запровадженим попереджувальним заходам, забезпеченню постійної готовності органів управління та сил до оперативного реагування вдалося ефективно протидіяти пожежам у природних екосистемах області, не допустити їх переростання до рівня надзвичайних ситуацій та мінімізувати матеріальні збитки. Кількість пожеж хвойної підстилки у лісах порівняно з минулим роком зменшено на 67,9%, а площу – на 62,7%.
Завдяки спільно з органами влади та місцевого самоврядування вжитим заходам на 10,7 % зменшилася кількість загиблих на водоймах області.
У серпні зведений загін Територіального управління у складі 63 чоловік та 9 одиниць пожежної техніки залучався до гасіння лісової пожежі в Цюрюпінському районі Херсонської області. 10 рятувальників Кіровоградщини нагороджено відзнаками Кабінету Міністрів України та МНС України.
Особовим складом аварійно-рятувального загону спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету перезатарено та вивезено за межі області усі наявні 874 тонни непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин.
З метою підвищення боєздатності підрозділів з особовим складом проведено 322 тактичних навчання та 1 тис. 680 нічних перевірочних занять.
У період низьких температур повітря на території області створено і функціонують 22 мобільних пункти обігріву та 153 - стаціонарних. На відміну від інших регіонів, мобільні пункти розташовані як в обласному, так і у кожному районному центрі нашої області. За період їх функціонування надано допомогу понад 2 тисячам осіб.
На виконання доручення Першого віце-прем’єр Міністра України, відповідних доручень голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій та голови обласної державної адміністрації з 30 грудня минулого року в містах Кіровограді, Знам’янці, Світловодську та Олександрії організовано роботу 5 соціальних патрулів, які здійснюють чергування з метою запобігання можливих випадків переохолодження людей, особливо у нічний період, надають допомогу людям, зокрема, доправляють їх до пунктів обігріву чи медичних закладів. На сьогодні надано допомогу 73 особам, 66 з яких направлено до лікувальних закладів, 7 до пунктів обігріву.
Для недопущення загибелі людей на водних об’єктах області у зимовий період за ініціативи Територіального управління МНС підготовлене доручення голови облдержадміністрації, відповідно до якого впродовж зимового періоду організовано денне патрулювання у місцях можливого масового підлідного вилову риби. Одночасно з цим проводяться додаткові попереджувальні заходи посередництвом ЗМІ щодо заборони виходу людей на кригу. Завдяки цьому вдалося уникнути загибелі людей (у 2011 році за аналогічний період загинуло 2 людини).
Відповідно до критеріїв рейтингової оцінки освітньої діяльності за 2012 рік навчально-методичний центр цивільного захисту Кіровоградської області другий рік поспіль посідає перше місце серед аналогічних установ.
У 2012 році додатково створено 11 місцевих пожежних команд, загальна кількість яких на сьогодні становить 136 підрозділів. Для їх утримання у 2012 році з місцевих бюджетів та за рахунок коштів сільськогосподарських підприємств освоєно понад 9 млн. грн., що на 19% більше, ніж у 2011 році.
Органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки проведено значний комплекс заходів щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів різних форм власності.
Зокрема призупинено експлуатацію близько 400 об’єктів та більше 5 000 дільниць електромережі, які знаходились у пожежонебезпечному стані.
Завдяки вжитим заходам, кількість пожеж на підконтрольних органам державного пожежного нагляду об’єктах, порівняно з 2011 роком, зменшилась майже на 11%.
Пріоритетними напрямками діяльності управління на 2013 рік визначено підвищення боєздатності та рівня професійної майстерності особового складу підпорядкованих підрозділів, забезпечення належного протипожежного захисту та техногенної безпеки на території області, розмінування території колишнього авіаційного полігону в смт Компаніївці та подальше вдосконалення матеріально-технічної бази служби.
У рамках підсумкової наради відбулося вручення почесних грамот та нагород працівникам пожежно-рятувальної служби області.
По завершенню наради заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко поспілкувався з представниками місцевих ЗМІ.

Прес-служба ТУ МНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool