На Кіровоградщині пожежна безпека в лісах залежить від кожного із нас

Липень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1195 | Коментарі: 0

Влітку питання збереження лісів від вогню перебуває на постійному контролі рятувальників області.

Працівники прес-служби Територіального управління МНС нещодавно виїхали до лісового масиву у Кіровограді. Разом з представниками пожежно-рятувальної служби міста Кіровограда та Кіровоградського району, Управління Держтехногенбезпеки та співробітниками лісництва провели обхід територій, в яких найчастіше збираються бажаючі відпочити на свіжому повітрі.
За словами помічника лісничого Кіровоградського лісового господарства Сергія Пончака, збереження лісових масивів від пожеж – громадський обов’язок кожного. Усі громадяни повинні свідомо ставитися до пожежної безпеки, адже саме з вини людей найчастіше виникають загоряння: розпалене і забуте після відпочинку непогашеним багаття, кинутий недопалок чи сірник - достатньо однієї іскри, щоб безжальний вогонь поглинув сотні квадратних метрів лісових насаджень. А їх на Кіровоградщині і так небагато – менше 10% від загальної території.
Оглянувши місцевість, з першого погляду стало зрозуміло, що відпочивальники не знайомі з правилами безпечного та культурного відпочинку, адже вони залишили після себе багато сміття і тліюче багаття, яке, на щастя, не заподіяло біди.
Оглянувши ще одне місце, де було розкладене багаття, учасники перевірки переконалися, що люди, які тут відпочивали більш-менш знайомі з правилами безпеки у лісі: попелище присипане землею, щоб не допустити подальшого розповсюдження вогню.
Завершивши перевірку, особливо шанобливого ставлення жителів області до лісів учасники перевірки не побачили, хоча й відзначили, що багать відпочивальники розкладали не так вже й багато. Наголошуємо, перевірки будуть проводитися і в подальшому, адже до цього спонукає липнева спека та нагальна потреба постійно контролювати громадян, для яких бажання засмажити м'ясо ще й досі переважає над необхідністю збереження хвойних насаджень від пожеж.
ТУ МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool