На Кіровоградщині повернуто з протиправного користування землі вартістю 3,8 млн. грн.

Жовтень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 2738 | Коментарі: 0

Завдяки співпраці органів прокуратури області та відділу ДВС Олександрівського районного управління юстиції у державну власність фактично повернуто майже 400 га сільськогосподарських земель вартістю 3,8 млн. грн

Зокрема, судами першої та апеляційної інстанції підтримано позицію прокуратури та постановлено рішення, якими визнано недійсними договори оренди зазначених земель, зобов’язано суб’єкта господарювання повернути земельні ділянки з протиправного користування.
Підставою звернення до суду стало те, що вказані землі були передані в оренду державному підприємству з порушенням вимог законодавства та без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації. Більш того, відразу після укладення договорів оренди, державним підприємством усі землі передано в суборенду приватному сільськогосподарському підприємству, що дало останньому змогу уникнути проведення аукціону.
На даний час, рішення суду реально виконано.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool