На Кіровоградщині повернуто майже 160 тисяч гривень за неякісні товари і послуги

Жовтень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 651 | Коментарі: 0

З початку поточного року фахівці управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області перевірили дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів у 101 суб’єкта господарювання.

Згідно з Річним планом здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік здійснено 38 планових заходів контролю. За результатами цих заходів порушення виявлені у 35 суб’єктів господарювання, три фізичні особи-підприємці створили перешкоди у їх проведенні.

Всього з початку року перевірено на предмет безпечності непродовольчу продукцію на 828,053 тис. грн, з якої забраковано - на суму 233,396 тис. грн. Пред’явлені приписи щодо усунення виявлених порушень виконані суб’єктами господарювання в установлений термін, тому адміністративно-господарські санкції не застосовувалися.

За вказаний період до управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби області надійшло 462 звернення громадян, найбільше з яких стосувалося якості непродовольчої продукції.

За зверненнями громадян проведено 63 позапланові заходи контролю, за результатами яких порушення виявлені у 20 суб’єктів господарювання. Два суб’єкти господарювання не допустили посадових осіб до проведення перевірок, за що були оштрафовані згідно з п.8 ст. 23 Закону України «Про захист прав споживачів». Приписи про усунення порушень 19 суб’єктів господарювання виконали у встановлені терміни. Один суб’єкт господарювання (ТОВ «Алло») не виконав припис, у зв’язку з чим до нього застосовано адміністративно-господарську санкцію. У цьому закладі торгівлі було виявлено порушення ст.8 Закону України «Про захист прав споживачів» в частині невиплати неустойки за кожен день виконання вимоги споживача про надання товару аналогічної марки у розмірі одного відсотка від вартості товару. Споживачам повернуто за неякісні товари або послуги 159,755 тис. грн.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool