На Кіровоградщині посилюють просвітницьку роботу на замерзлих водоймах (ФОТО)

Лютий 23, 2017 | Новини | Переглядів: 982 | Коментарі: 0

Зважаючи на невтішну статистику по Україні в цілому щодо нещасних випадків, які стаються на вкритих нестійкою кригою водоймах, рятувальники постійно навідують річки, озера та ставки, де збираються для підлідного вилову риби любителі випробувати удачу.

22 лютого просвітницькі бесіди на тему безпеки на льоду провели рятувальники Компаніївського, Онуфріївського та Благовіщенського районів.

В зимовий період фахівці Служби порятунку неодноразово приходять на замерзлі водойми та застерігають рибалок, громадян, які просто прийшли для розваги чи вирішили скоротити шлях, стосовно смертельної небезпеки, яку таїть в собі таке чарівливе дзеркало криги.

Рятувальники розповідають людям про трагічні випадки загибелі дорослих та дітлахів в ополонках, інформують про засоби порятунку, які повинні бути при собі у кожного, хто вирішив ступити на лід. Особливо актуальною є інформація про способи самопорятунку та правильне надання допомоги потопаючим. Адже часто, намагаючись урятувати товариша, гинуть і потопаючий, і рятівник. Проте найкращий спосіб убезпечити своє життя та здоров’я від льодової пастки – зовсім не виходити на замерзлі водойми, тому що завжди є ризик, що у неочікуваний момент крига підступно трісне.

На Кіровоградщині посилюють просвітницьку роботу на замерзлих водоймах

На Кіровоградщині посилюють просвітницьку роботу на замерзлих водоймах

Щоб життєво важлива інформація завжди була перед очима громадян, рятувальники щоразу під час таких профілактичних бесід роздають тематичні листівки, де чітко й коротко сформульовані застереження та правила поведінки на льоду.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool