На Кіровоградщині попереджено крадіжку з домоволодіння

Листопад 06, 2015 | Новини | Переглядів: 1015 | Коментарі: 0

Двоє жителів одного з сіл Новоукраїнського району, 22 та 28 років, намагалися винести метал із будинку. Раптова поява господаря сполохала зловмисників і викрадене вони залишили на місці. За цим фактом правоохоронці проводять розслідування.

4 листопада до Новоукраїнського райвідділу міліції надійшло повідомлення від 46-річного жителя населеного пункту про спробу односельчан здійснити крадіжку з його нежилого домоволодіння.
- На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила факт проникнення в будинок. За зібраними матеріалами правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 «Замах на злочин» та ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, - розповів начальник Новоукраїнського РВ УМВС в області Ігор Матвійчук.
Під час опитування зловмисників було з’ясовано, що напередодні друзі розпивали спиртні напої у старшого з них, раніше судимого за вчинення крадіжки. Коли алкоголь закінчився, вирішили піти до іншого товариша. Проходячи повз одне з домоволодінь, чоловіки надумали забрати з нього металеві речі. Попросили візок у знайомої, повернулися до будинку та демонтували віконну раму. Крізь отвір проникли всередину, розібрали дві плити та духовки пічного опалення. Потім знесли всі речі до веранди і вийшли на вулицю, щоб перевірити відсутність свідків.
Саме тоді до злодіїв підійшов господар домоволодіння. Чоловік здивувався, коли один із знайомих кинувся навтьоки. Тим часом інший відволік його розмовами та запропонував провести останнього додому. Згодом власник все-таки повернувся до будинку та виявив пошкоджене вікно, а всередині побачив демонтовані вироби з металу вагою близько 120 кг. Про те, що сталося, потерпілий одразу повідомив до міліції.
У даний час вирішується питання про оголошення особам підозри у кримінальному правопорушенні. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

За матеріалами Новоукраїнського РВ УМВС України в кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool