На Кіровоградщині поновлюються права підприємців

Вересень 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1111 | Коментарі: 0

Безпідставні перевірки суб’єктів господарювання з боку районного центру зайнятості виявлені прокуратурою Голованівського району Кіровоградщини.

Реагуючи на повідомлення телефонної «гарячої лінії», прокуратурою проведено перевірку додержання вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» у роботі названої державної структури. Встановлено, що перевірки суб’єктів господарювання на території району працівниками Голованівського районного центру зайнятості нерідко проводяться безпідставно. Навіть не повідомляють про їх проведення. Жодному суб’єкту господарювання не було вручено копій документів з цього приводу. В направленнях на перевірку не вказується ні назва підприємства, де вона має проводитися, ні перелік питань, що підлягають перевірці тощо. Звертає на себе увагу й факт кількаразової незаконної перевірки одного й того ж підприємства протягом місяця. Все це призводить до перешкод у підприємницькій діяльності.
Прокуратурою району внесені подання до Кіровоградського обласного центру зайнятості та Головного управління ПСЗН Кіровоградської обласної державної адміністрації. В цих документах прокурорського реагування, зокрема, міститься вимога поновлення порушених прав приватних підприємців, а також притягнення до дисциплінарної відповідальності винних осіб.
Нагадаємо, що діяльність по виключенню випадків незаконного втручання контролюючих органів та органів влади у діяльність підприємств, установ та організацій, інших господарюючих суб’єктів триває на території всієї Кіровоградщини. Тому принагідно нагадуємо про функціонування в прокуратурі області телефону «гарячої лінії» 27 63 10. Сюди або безпосередньо до прокурора відповідного регіону може звернутися кожен, хто потерпає від незаконних дій контролерів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool