На Кіровоградщині побудують новий гірничо-збагачувальний комплекс

Травень 03, 2017 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

2 травня було підписано меморандум між CMC Cometals та ТОВ ВКФ “Велта” про наміри побудувати гірничо-збагачувальний комплекс у Кіровоградській області.

Рамковий документ передбачає, що американська CMC Cometals здійснить предфінансування проекту по будівництву ГЗК на Лікарівському родовищі титанової руди. Цей крок для української компанії «Велта» є плановим стратегічним розширенням Бирзулівського видобувного комплексу, який 5 років працює на Кіровоградщині.

Цей меморандум - знак поновлення співробітництва СМС та України. Останній раз компанія взаємодіяла з українським видобувним сектором більше 20 років тому. Не дивлячись на ризики, пов’язані з інвестуванням у країну, CMC Cometals та “Велта” винайшли формулу, яка задовольнила кожну сторону.

Наступним етапом після підписання меморандуму про намір буде отримання всіх необхідних дозвільних документів для початку будівництва. «Велта» повністю завершила геологічну розвідку Лікарівського родовища та знаходиться на стадії проектування об'єкту. Номінальна потужність ГЗК планується на рівні 120 тис. тон ільменіту на рік. Нове підприємтсво забезпечить робочими місцями 300-350 чоловік.
“Більше п’яти років тому ми відкрили сучасний, перший за часи незалежності, гірничо-збагачувальний комплекс. Наразі ми на етапі розширення, й це не кінцева мета. Візія компанії “Велти” – виготовлення українського технологічного кінцевого продукту” – прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор “Велта”.

Капітальні інвестиції обговорюються сторонами в рамках $30 млн.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool