На Кіровоградщині планують встановити перший в Україні міжнародний «Дзвін миру»

Вересень 15, 2021 | Новини | Переглядів: 1346 | Коментарі: 0

В Кіровоградській ОДА відбулись збори оргкомітету з питань встановлення першого в Україні Міжнародного «Дзвону миру».

Ініціатором повернення до реалізації цієї ідеї виступила очільниця області Марія Чорна. В обговоренні взяли участь заслужений лікар України Костянтин Яриніч, заступник міського голови Крипивницького Михайло Бежан, підприємець Кирило Москаленко, голова Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко, очільники департаментів Кіровоградської ОДА.

Встановити перший в Україні Дзвін Миру в місті Кропивницькому запропонував президент Всесвітньої Федерації традиційного карате-до (WTKF), доктор медицини Володимир Савченко. Ще в 2006 році, коли йому, єдиному з України, в японському парламенті вручали диплом п’ятого дана будо, Стів Шуджі Накада, головний радник міжнародної організації "День Землі", порадив встановити Дзвін Миру в Україні. Але минулого року Володимир Савченко помер від коронавірусної хвороби, після чого процес зупинився.

Наразі Кіровоградська ОДА направила лист до Міністерства закордонних справ України, аби відомство поінформувало про свою готовність підтримати даний проект, оскільки його реалізація можлива у співпраці з Японією, де виготовляють «Дзвони миру».

Довідково. Щорічно 21 вересня в ООН проводяться урочисті заходи. Генеральний секретар ООН тричі дзвонить у «Дзвін миру», що є символічним закликом до всіх країн зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити кровопролиття.

Перший Дзвін Миру був встановлений в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. Його ООН подарувала Японія в 1954 році.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool