На Кіровоградщині планують реалізувати амбітний проект з відновлювальної енергетики

Лютий 27, 2019 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

Зміни до Бюджетного кодексу щодо запровадження в Україні середньострокового бюджетного планування дозволяють громадам складати трирічні місцеві фінансові плани.

Скориставшись можливістю, Дмитрівська ОТГ ініціювала ідею втілення амбітного плану переведення об’єктів соціальної сфери на сучасні відновлювальні технології, -повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Починаючи з 2019-го року у Дмитрівській ОТГ планують поступовий перехід на використання сонячної енергії для різних сфер життя громади. На першому етапі - модернізація вуличного освітлення у селах Дмитрівка, Макариха, Цибулеве та Шамове. Далі більше. На території ОТГ планують побудувати сонячну електростанцію, але на відміну від інших, у Дмитрівській сільській раді ухвалили рішення, що сонячна електростанція має слугувати на користь громади.

«Ми маємо вільну земельну ділянку на якій плануємо розмістити сонячні батареї, - говорить Наталія Стиркуль, голова Дмитрвської ОТГ. – Надалі система працюватиме так, що наші школи, садочки та інші об’єкти соціальної сфери будуть використовувати для своїх потреб саме сонячну енергію. Якщо будуть залишки, ми продаватимемо їх за «зеленим тарифом», а отримані доходи спрямуємо на подальший розвиток території».

Загальна вартість проекту майже 4,7 мільйона гривень. Фінансуватиметься проект з різних джерел: місцевого й державного бюджетів, при цьому передбачено і залучення інвестиційно-технічної підтримки програм-партнерів та місцевого бізнесу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool