На Кіровоградщині підрозділами лісового та мисливського господарства проведено 618 рейдів

Листопад 09, 2018 | Новини | Переглядів: 715 | Коментарі: 0

За незаконну рубку дерев порушники виплатили понад 1,5 млн. грн. штрафу Таку інформацію повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ковтунов.

За його словами, особливої уваги напередодні опалювального сезону, потребує питання запобігання несанкціонованим рубкам у полезахисних смугах. 

Так, протягом ІІ кварталу 2018 року, районними підрозділами лісового та мисливського господарства, проведено 618 рейдів, за підсумками яких виявлено 18 порушень та нараховано більше 1 млн. грн. збитків, стягнуто 35319 грн. Відкрито 3 кримінальні провадження.

Крім цього, Державною екологічною інспекцією в області за вказаний період до адміністративної відповідальності притягнуто 9 порушників, на яких накладено штрафи на загальну суму більше 1,5 млн. грн., які стягнуто в повному обсязі.

Більше 2,5 млн. грн. шкоди завдано в результаті незаконної рубки дерев на території Новомиргородського району вздовж залізниці (відділ Шевченко-Помічна, ст.Капітанівка). За даним фактом матеріали передані до прокуратури Кіровоградської області та внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Олександр Ковтунов зауважив, що лише Знам’янська та Новоукраїнська райдержадміністрації заявляють про випадки несанкціонованих рубок у районах. Усі інші території надають типові відписки про відсутність скарг громадян, в той час, коли до облдержадміністрації та контактного центру надходили звернення громадян щодо рубок в Благовіщенському, Онуфріївському, Гайворонському, Новоархангельському районах. Тож на переконання посадовця, керівники територій мають відповідальніше ставитись до зазначеного питання, щоб загальнообласний План спільних заходів департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Управління захисту економіки в Кіровоградській області, Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області по запобіганню незаконним рубкам у лісах, полезахисних смугах Кіровоградської області на 2017 – 2020 роки був не просто одним із номінальних документів, а одним із реальних механізмів розв’язання зазначеної проблеми. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool