На Кіровоградшині підприємців незаконно притягують до відповідальності

Серпень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 814 | Коментарі: 0

Прокуратурою області на адресу виконувача обов’язків начальника Інспекції з питань захисту прав споживачів у Кіровоградській області направлено подання. Про це «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

У ході проведеної наглядовим органом перевірки, в роботі Інспекції виявлені численні факти грубого порушення, довільне трактування та застосування норм Закону України «Про рекламу», внаслідок чого суб’єкти підприємницької діяльності незаконно притягуються до відповідальності. Зокрема, йдеться про неправомірне накладення й неточне обрахування штрафів; незаконне застосування інших адміністративно-господарських санкцій; фальсифікацію документів тощо. Крім того, для Інспекції характерна практика початку провадження у справах щодо порушення законодавства про рекламу без складання відповідного протоколу. Цікаво, що деяким підприємцям направляються повідомлення, у яких взагалі відсутня дата, на яку призначено розгляд справи. Нерідко розгляд справ про порушення законодавства про рекламу здійснюється без підтвердження того, що суб’єкт підприємницької діяльності повідомлений про це належним чином.
Отже, Інспекцією порушуються права суб’єктів господарювання, які охороняються законом, що істотним чином перешкоджає свободі підприємницької діяльності.
Прокуратура області вимагає від керівництва Інспекції вжиття невідкладних заходів до усунення зазначених у подані порушень, причин та умов, що їм сприяли. Притягнення до дисциплінарної відповідальності конкретних посадовців. Скасування ряду рішень про неправомірно накладені штрафи.
Діяльність органів прокуратури Кіровоградщини по виключенню випадків незаконного втручання контролюючих органів та органів влади у діяльність підприємств, установ та організацій, інших господарюючих суб’єктів триває. У зв’язку з цим нагадаємо про функціонування в прокуратурі області телефону «гарячої лінії» 27 63 10. Зателефонувати на даний номер і надалі може кожен, хто потерпає від незаконних дій контролерів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool