На Кіровоградщині підприємці умисно ухилялись від сплати податків

Серпень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 834 | Коментарі: 0

Обвинувачених в ухиленні від сплати податків звільнили від кримінальної відповідальності після відшкодування завданих державі збитків

Ленінським районним та Світловодським міськрайонним судом у червні та липні нинішнього року було розглянуто матеріали 3 кримінальних справ про звільнення від кримінальної відповідальності керівників суб’єктів підприємницької діяльності на підставі ч.4 ст.212 Кримінального кодексу України.
Зазначені особи умисно ухилились від сплати податків, що призвело до ненадходження в бюджет коштів в особливо великих розмірах.
Суд встановив можливим звільнення керівників підприємств від кримінальної відповідальності – вони, використавши переваги чинного законодавства, добровільно сплатили податки, тим самим відшкодувавши завдану державі шкоду. Загальна сума повернутих коштів склала майже 4,5 млн. грн. Крім того, судом було враховано той факт, що всі посадовці притягуються до кримінальної відповідальності вперше і інші кримінальні справи відносно них відсутні.
За словами Віталія Босненка, в. о. начальника УПМ ДПС у Кіровоградській області, на сьогодні для податкової міліції пріоритетом є не позбавлення волі винних у несплаті податків, а забезпечення повного добровільного відшкодування завданих державі збитків.
 

Управління податкової міліції ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool