На Кіровоградщині озвучено основні застереження для попередження травмування працівників під час зернозбиральних робіт

Червень 15, 2018 | Новини | Переглядів: 712 | Коментарі: 0

Про стан охорони праці в агропромисловому комплексі області свідчить наявність травматизму в сільськогосподарській галузі: в цьому році зросла кількість травмованих працівників проти минулорічного показника, а також маємо смертельний випадок. 

На цьому наголосила начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Чирва – Репетир під час розширеного семінару із підприємцями Маловисківської об’єднаної територіальної громади, в основному керівниками агроформувань, що пройшов під головуванням Маловисківського міського голови Юрія Гульдаса та начальника Управління Держпраці в області Сергія Подорожного.

Ірина Чирва – Репетир повідомила, що на підприємствах агропромислового комплексу через невиконання вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів та порушення Правил дорожнього руху найчастіше травмуються водії, підсобні робітники, механізатори та слюсарі.

Ірина Чирва – Репетир озвучила основні застереження для попередження травмування працівників під час зернозбиральних робіт. Так, необхідно не допускати експлуатації несправної техніки, агрегатів з відкритими ланцюговими, пасовими, карданними передачами.
Необхідно пам'ятати, що всі види ремонтних, налагоджувальних робіт та технічного обслуговування сільськогосподарської техніки проводять тільки після повної зупинки всіх агрегатів.
Важливим є дотримання працівниками правил внутрішнього трудового розпорядку, встановленого на підприємстві, та організація контролю за їх дотриманням з боку адміністрації.

Заборонено допускати до роботи працівників в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, хворих, а також тих, що не відпочили протягом встановленого законодавством часу.

Перед початком робіт працівник має бути проінструктований, а ті, які виконують роботи підвищеної небезпеки та потребують професійного добору — механізатори, водії, працівники зернотоків — ще й пройти щорічне спеціальне навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Під час проведення жнивної кампанії необхідно вжити ряд першочергових заходів:

- забезпечити дотримання розроблених схем руху транспорту територіями з вказівкою дозволених та заборонених напрямків руху;
- до роботи на тракторах, зернозбиральних комбайнах та інших самохідних машинах допускати осіб віком від 18 років, які мають відповідне посвідчення та пройшли медичний огляд; не допускати до виконання цих робіт підлітків;
 - обладнати місця відпочинку та куріння працівників, майданчики для зберігання техніки та пально-мастильних матеріалів;
- перевірити провисання проводів ліній електропередач;
- проводити інструктажі з питань охорони праці з працівниками, які беруть участь у жнивах;
- забезпечити огородження всіх обертових частин сільськогосподарських машин і механізмів, зерноочисних машин;
- забезпечити всіх працівників, які зайняті на жнивах, спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту згідно з існуючими нормами;

Також Ірина Чирва – Репетир зупинилась на організації умов праці на виробництві в умовах дії високої температури навколишнього середовища. Начальник Управління Держпраці Сергій Подорожний підкреслив, що Закон захищає тільки легальну працю.

. Довідка.
На сьогодні Маловисківська територіальна громада об’єднує 10 населених пунктів. На її території функціонує 56 великих агроформувань і 359 одноосібників, 125 підприємств торгівлі. Працюючого населення – 5428 осіб.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool