На Кіровоградщині опікуються питаннями працевлаштування вимушених переселенців зі Сходу

Липень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 954 | Коментарі: 0

До Кіровоградської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулося 129 громадян з числа осіб, які виїхали з тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим та м. Севастополя та Донецької й Луганської областей у зв’язку з проведенням антитерористичної операції, з них:

- надано статус зареєстрованого безробітного відповідно до чинного законодавства – 74 особам;
- призначено виплату допомоги по безробіттю відповідно до чинного законодавства – 64 особам;
- працевлаштовано за сприяння служби зайнятості – 20 осіб;
- самостійно знайшли роботу – 6 осіб;
- залучено до участі у громадських та інших робіт тимчасового характеру – 5 осіб (1 особа – двічі);
- направлено на професійне навчання за сприяння служби зайнятості – 5 осіб;
- виїхали до місця постійного проживання (зі слів переселенців) – 5 осіб.
Також особи з числа переселенців взяли участь у 7 ярмарках та міні-ярмарках вакансій, організованих Кіровоградським та Олександрійським міськрайонними центрами зайнятості.
Фахівці Кіровоградського, Олександрійського та Світловодського міськрайонних центрів зайнятості взяли участь у виїзних заходах, що проводилися у місцях компактного проживання вимушених переселенців. У ході заходів надано інформацію про соціальні послуги служби зайнятості, можливості працевлаштування в регіоні, ознайомлено з нормами чинного законодавства у сфері зайнятості, проведено інтерактивні заходи для дітей.
У просторових секторах міськрайонних та районних центрів зайнятості, на робочих місцях спеціалістів, які надають послуги населенню, у місцях для самостійної роботи роботодавців розміщена інформація для вимушених переселенців про послуги державної служби зайнятості та умови їх отримання, про державні установи, громадські організації, які надають допомогу та підтримку таким громадянам України, та їх контакти. Окрім того, інформація для тимчасових переселенців розміщується у приміщеннях сільських та селищних рад, державних установах.
За оперативними даними станом на 24 липня на обліку в центрах зайнятості області перебуває 85 осіб, з них – 56 безробітних (у тому числі 3 вагітні жінки). Очікуються рішення за виданими направленнями на працевлаштування для 11 осіб. Пошук роботи для інших осіб триває.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool