На Кіровоградщині очікується спалах грипу штаму А "Техас" та штаму Б "Масачусетс"

Листопад 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1316 | Коментарі: 0

Сьогодні за участі директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олега Рибальченка та заступника головного державного санітарного лікаря області Тамари Ланкмілер відбулася прес-конференція на тему: "Епідемічна ситуація в області. Стан вакцинації населення".

Тамара Ланкмілер повідомила, що на сьогодні епідемічна ситуація в області є контрольованою.
При епідемічному порозі у 44,5 хворих, у нас в області цей показник на сьогодні становить лише 33,2 чоловік на 10 тисяч населення.
Проте вже зафіксовані 3270 випадків захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції. У 2194 випадках захворіли діти. 217 хворих на ГРВІ вже госпіталізовані до лікарняних закладів області.
Також серед дітей зафіксовано два лабораторно підтверджених випадки захворювання на грип штаму Б.
За словами начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олега Рибальченка, пік епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань очікується в області у кінці листопада – грудні місяці. Як і минулого року, нинішнього також очікується спалах грипу штаму А "Техас" та штаму Б "Масачусетс".
На переконання начальника профільного департаменту ОДА, на сьогодні єдиним ефективним засобом профілактики грипу й надалі залишається вакцинація.
В області вже вакциновані 779 чоловік, з яких половина - медичні працівники, решта, це діти – вихованці шкіл-інтернатів.
Минулого року, за словами Олега Рибальченка, в області було вакциновано 12 тисяч чоловік.
Олег Рибальченко відзначив, що медичні заклади області вже підготувалися до початку епідемічного сезону. Для цього у лікарнях створено 639 "інфекційних" ліжок, половина з яких – дитячі. Також підготовлені 210 ліжко-місць ізольованого "боксового" типу. На випадок епідемії грипу також утворено необхідні запаси медикаментів, противірусних препаратів.
За потреби, у лікарнях області додатково може бути створено ще 400 ліжок.
Олег Рибальченко наголосив, що кожен бажаючий може за власним бажанням пройти вакцінацію проти грипу. Для цього необхідно лише звернутися до найближчого медзакладу, де процедура щеплення буде здійснена цілком безкоштовно. Проте саму вакцину необхідно придбати у аптеці. Нинішнього року середня вартість препарату складає в середньому 140 гривень.
Вакцинація жителів області проводиться лише перевіреними та сертифікованими препаратами іноземного виробництва, такими як Інфлювак, Флюарекс та Ваксиліт.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool