На Кіровоградщині облаштовано 555 «Пунктів Незламності»

Березень 11, 2023 | Новини | Переглядів: 897 | Коментарі: 0

Про це під час прес-конференції розповів начальник ОВА Андрій Райкович.

Їх в області, як і по всій Україні, почали створювати наприкінці листопада, коли російський агресор почав лупити по об’єктах енергетики.

В цих пунктах, попри відключення електроенергії, тепло, є вода, освітлення, медикаменти, мобільний зв’язок, можливість підзарядити гаджети. Частина «Пунктів Незламності» Кіровоградщини облаштовані у будівлях закладів освіти, адже з початку війни саме вони ставали осередками безпеки для тих, хто звертався за допомогою.

"Я дякую освітянам – за те, що навчають діток, а також виконують вагому соціальну функцію – допомога фронту – тисячі «сухих пайків».. Заїхав у Олександрівці у садочок – тривога по троє діток вихователі – няні на собі і - в укриття. У школу прийшов – стоять жіночки – вчителі і готують посилки нашим захисникам. І так по всій області, - констатує Андрій Райкович.

- Якщо чесно, то укриття, «пункти Незламності» теж облаштовувались з великою участю освітян. Кожна громада, підприємці, комунальні служби виконали колосальну роботу, щоб облаштувати такі споруди."

В той же час начальник ОВА наголошує - життя через рік війни ставить нові виклики.

Надалі будувати школи, садочки, житло, медичні заклади без сертифікованих укриттів, маючи під боком російського агресора – неможливо! 

Джерело  Фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool