На Кіровоградщині обговорили особливості водопостачання

Січень 26, 2023 | Новини | Переглядів: 1147 | Коментарі: 0

Як повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, внаслідок російської військової агресії доступ жителів територіальних громад до води у 2022 році погіршився. 

Як повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, внаслідок російської військової агресії доступ жителів територіальних громад до води у 2022 році погіршився.

Піддалися руйнуванню об’єкти критичної інфраструктури, постійно забруднюються компоненти довкілля, зокрема джерела питного водопостачання та водойми. До того ж, через те, що в області зупинилася значна кількість внутрішньо переміщених осіб збільшилось і навантаження на систему водопостачання.

Тож виникла потреба в оперативному реагуванні на зміни потреб у водопостачанні, санітарії та гігієні з акцентом на забезпечення найбільш вразливих груп населення гарантованим доступом до води. Також забезпечення водопостачання є умовою функціонування навчальних та медичних закладів.

Спеціалісти Держпродспоживслужби зазначили, що в Кіровоградській області кількість колодязів та свердловин, балансоутримувачами яких є заклади освіти, становить 268 об’єктів, з них паспортизовано 188 (70%). Протягом минулого року було проведено чищення 131 джерела водопостачання (48,9%), дезінфекцію 207 (77,2%) та організовано лабораторний контроль на 209 об’єктах (78%)

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool