На Кіровоградщині незаконно брали оплату за перевезення школярів

Листопад 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1418 | Коментарі: 0

Завдяки втручанню прокуратури Новоукраїнського району поновлено безкоштовний проїзд школярів. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Це сталося після внесення протесту прокурором Новоукраїнського району на рішення Диминської сільської ради. Поновлено права дітей, що навчаються в Іванівській загальноосвітній школі, на безкоштовне підвезення до місця навчання та в зворотному напрямку
Згадане рішення, яке суперечить вимогам законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту" та "Про місцеве самоврядування в Україні", у жовтні поточного року було прийняте на сесії Диминської сільської ради. В ньому говорилося про стягнення з батьків учнів на рахунок Іванівської сільської ради кошти в сумі 100 грн. щомісячно.
І хоча у даному випадку протест задоволений, але не виключено, що аналогічні порушення можуть допускатися в інших регіонах Кіровоградщини. Тому прокуратурою області орієнтовано решту органів прокуратури на вивчення законності рішень сесій сільських рад, що стосуються сфери захисту прав дітей, з метою реального поновлення таких прав.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool