На Кіровоградщині непогашений недокурок спричинив пожежу

Серпень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1064 | Коментарі: 0

Найпоширенішою причиною виникнення пожеж із людськими жертвами є паління в ліжку у нетверезому стані. З початку року на Кіровоградщині попрощалися з життям за таких обставин 26 громадян.

 Врятувати горе-курців зазвичай допомагає пильність сусідів або перехожих, які викликають рятувальників або, при можливості, самі рятують потерпілих.
Подібний випадок стався 8 серпня в місті Олександрія. О 14:40 до служби порятунку надійшло повідомлення від очевидця події про дим, що йде з житлового будинку по вулиці Культурній. Вогнеборцям, щоб потрапити до помешкання, довелося за допомогою кувалди зняти з завіс металеві вхідні двері будинку. За ними рятувальники виявили 69-річного господаря. Чоловіка негайно винесли на свіже повітря та викликали швидку медичну допомогу. Осередком пожежі виявилося ліжко. Вогонь швидко ліквідували. Постраждалий розповів, що був напідпитку, курив у ліжку, тай незчувся як заснув. Прокинувся від диму, намагався сам вийти з будинку, але не зміг відчинити двері. З діагнозом отруєння чадним газом чоловіка госпіталізовано до міської центральної лікарні.

Інформація для роздумів: Непогашена сигарета здатна запалити більшість горючих матеріалів. Проведені дослідження показують, що сигарети тліють, не згасаючи, та зотлівають до кінця за 11-17 хвилин. При цьому температура тління коливається від 615 до 772 градусів за Цельсієм. Орієнтовна ймовірність та час займання в безвітряних умовах становить для паперу - 50% і 3-8 хв; для ватину – 30% і 25-30 хв; для бавовняної тканини – 20% і 20-28 хв. В умовах наявності повітряного потоку час займання зменшується, а його ймовірність збільшується більше ніж вдвічі.
Нехай ці цифри наштовхнуть затятих курців на роздуми, та посприяють відмові від згубної звички.

 

Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool