На Кіровоградщині найбільше подорожчало сало

Вересень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у липні 2017р. порівняно з попереднім місяцем становив 100,7%, з початку року – 109,1% (в Україні – 100,2% та 108,2% відповідно).

На споживчому ринку в липні 2017р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,2%. Найбільше (на 12,7%) подорожчало сало. На 4,8–0,5% зросли ціни на м’ясо та м’ясопродукти, шоколад, рис, харчовий лід і морозиво, хліб, олію оливкову, масло, кондитерські вироби з борошна, молоко, фрукти, сметану, маргарин. Водночас суттєво (на 8%) подешевшали яйця, на 2,7–0,4% – овочі, мед, олія соняшникова, продукти переробки зернових, кисломолочна продукція, інші продукти харчування, цукор, безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли на 1,1%, що насамперед пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 2,6%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,9% відбулося за рахунок підвищення тарифів на каналізацію на 14,7%, водопостачання – на 8,2%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 1,9%.
Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,7%, насамперед спричинено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 0,7%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,4% відбулося в основному за рахунок здешевлення палива та мастил на 1,2%. Разом з тим відбулося подорожчання перевезень залізничним пасажирським транспортом на 5,3%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool