На Кіровоградщині найбільше подорожчали морква, капуста, маргарин, шоколад та олія соняшникова

Травень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 931 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у квітні 2015р. порівняно  з березнем 2015р. становив 114,3%, з початку року – 135,3% (по Україні – 114% та 137,1% відповідно).

Істотним чинником, що вплинув на загальний показник інфляції
у квітні, було суттєве підвищення тарифів на природній газ у 5,5 раза
та електроенергію на 33,5%. Це призвело до зростання цін (тарифів)
на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому в 2 рази.
На споживчому ринку в квітні 2015р. ціни на продукти харчування
та безалкогольні напої зросли на 4,4%. Найбільше (на 38,9–13,2%) подорожчали морква, капуста, маргарин, шоколад, олія соняшникова та оливкова. На 9–1,5% зросли ціни на рис, буряк, макаронні вироби, кондитерські вироби з цукру, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, кондитерські вироби з борошна, фрукти, інші продукти харчування, сири, масло, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, кисломолочну продукцію, сметану. Водночас на 23,4–8,1% знизилися ціни на огірки, цукор, яйця.
Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 1,6% у т.ч. алкогольні напої – на 3,1%, тютюнові вироби – на 0,9%.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 3,5%, за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції – на 4,9% та амбулаторних послуг – на 2,7%.
Зниження цін на транспорт у цілому на 2,9% пов’язано зі здешевленням автомобілів на 10%, палива та мастил – на 7,1%. Водночас на 1% подорожчали транспортні послуги.
Крім того, на 12,2–4,9% підвищились ціни на канцелярські товари, товари особистого догляду, товари для підтримки чистоти, одяг та взуття.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool