На Кіровоградщині майже на 33 відсотки подорожчали яйця

Листопад 07, 2017 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у вересні 2017р. порівняно з попереднім місяцем становив 101,9%, з початку року – 110,4%.

На споживчому ринку в вересні 2017р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2%. Найбільше (на 32,3%) подорожчали яйця.

На 9–1,3% зросли ціни на сало, маргарин, м’ясо та м’ясопродукти, кисломолочну продукцію, молоко, сметану, інші продукти харчування, масло, сири, рис, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, хліб. Водночас на 5,6–0,2% подешевшали овочі, продукти переробки зернових, олія оливкова, кондитерські вироби з цукру, мед, риба та продукти з риби, харчовий лід і морозиво.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли на 2,5%, у т.ч. алкогольні напої – на 2,7%, тютюнові вироби – на 2,3%.
Одяг і взуття подорожчали на 6%, зокрема взуття – на 8,8%, одяг – на 4,2%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,8% відбулося за рахунок підвищення цін на оренду житла на 6,3%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 1,4%.

Зростання цін на транспорт у цілому на 1,6% відбулося в основному за рахунок подорожчання палива та мастил на 4,2%.

Послуги освіти подорожчали на 16,5%, зокрема, вищої – на 19,8%, середньої – на 12,7%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool