На Кіровоградщині напали на хвору жінку

Січень 28, 2015 | Новини | Переглядів: 969 | Коментарі: 0

Один з підозрюваних - родич потерпілої. Скориставшись тим, що господаря обійстя не було вдома, зловмисники побили та залякали жертву ножем

У результаті, їм вдалося відібрати у жінки гроші, мобільний телефон та викрасти мопед, що зберігався у гаражі. За ці дії обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
Пригода сталася в одному з сіл Голованівського району, що на Кіровоградщині, в пообідню пору. 57-річна жінка, інвалід дитинства, яка тільки з допомогою милиць могла самостійно ступити кілька кроків по кімнаті, лишилася вдома одна. Її чоловік пішов у справах, тож залишив потерпілу на кілька годин.
Цього часу і вистачило двом підліткам, мешканцям Миколаївської області для того, аби, скориставшись безпорадним станом жертви, поживитися чужим майном.
Коли в хату зайшли двоє невідомих у масках з прорізами для очей та почали вимагати гроші, жінка зрозуміла, що будь-які суперечки з ними можуть коштувати їй власного життя. До того ж, після кількох ударів, один з нападників вхопив зі столу ножа і «пояснив», що їх з товаришем влаштує не дрібна готівка, а лише всі наявні заощадження.
Не сперечаючись, жінка вказала місце, де на столі під скатертиною знаходилися дві тисячі гривень.
Взявши гроші, зловмисники прихопили з собою неновий мобільний телефон господині, відшукали ключі від гаража та забрали мопед «Дельта», що належав господарю. Крім того, нападники відібрали у жінки ключі від сейфу, де зберігалася мисливська зброя, але діставшись рушниці, лише сховали її під ліжком у сусідній кімнаті та втекли.
Отримавши тривожне повідомлення, правоохоронці якнайшвидше вирушили на пошуки підозрюваних. До того ж, в одому з нападників потерпіла впізнала свого родича.
Як з’ясувалося пізніше, зловмисник, знаючи суворий характер господаря будинку, і сховав зброю подалі, побоюючись того, що несподіване повернення чоловіка може мати для нього погані наслідки.
Затримати нападників вдалося вже через кілька годин після пригоди, коли вони намагалися виїхати до сусідньої області. Під час особистого огляду в кишені одного з них правоохоронці виявили викрадені гроші. Мопед зловмисники вимушено кинули на дорозі, оскільки через погодні умови ним скористатися було не зручно.
- По даних фактах розпочато кримінальні провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій» та частиною 2 статті 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом», – розповідає начальник Голованівського РВ УМВС України в Кіровоградській області Олександр Головань. – За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool