На Кіровоградщині намагаются створити умови адаптації молоді, яка звільняється з пенітенціарних закладів

Січень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 832 | Коментарі: 0

30 січня 2013 року на базі громадського офісу інформаційно-ресурсного центру відбулась робоча зустріч, щодо вирішення проблем соціалізації молоді, яка звільняється з місць позбавлення волі в Кіровоградській області.

Учасники : представники – державної служби зайнятості, Кіровоградської обласної спостережної комісії ОГА, обласного центру соціально-психологічної допомоги, обласного управління праці та соціального захисту, державної пенітенціарної служби, управління охорони здоров’я Кіровоградської ОГА, Кіровоградської міської спостережної комісії та громадських організацій.
До участі в заході, було залучено представників, практично всіх суб’єктів, що забезпечують соціальну адаптацію молоді, яка звільняється з місць позбавлення волі. Основним документом, що розглядався під час зустрічі, був проект обласного плану заходів, щодо забезпечення соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі в 2013 році. Документ передбачав різні види діяльності, в тому числі заходи щодо покращення ситуації з працевлаштуванням звільнених. Завдяки обговоренням присутні змогли обговорити найбільш проблемні питання, що супроводжують цей процес. Зокрема представник пенітенціарної служби зазначив, що засуджені, практично не інформуються про те, яким чином можна працевлаштуватись та отримати допомогу після звільнення.
З метою вирішення цього питання було досягнуто згоду щодо залучення до процесу інформування відповідних суб’єктів. Зокрема – центр зайнятості населення та Кіровоградське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа Людей, які живуть з Віл», яке проводитиме для засуджених тренінг з працевлаштування. З метою узгодження окремих питань, відбулись окремі обговорення між представником центру зайнятості населення, пенітенціарної служби та КОО ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». При цьому представник Державної пенітенціарної служби України в області виявив бажання долучитись до участі в тренінгу що буде відбуватись в Кіровоградській ВК №6 для засуджених, які готуються до звільнення.
Окрім того, під час зустрічі піднімались питання, щодо виділення фінансування на погашення державного мита для засуджених на оформлення паспортів.
Одним із досягнень зустрічі, також можна вважати прийняття рішення про посилення інформаційної роботи із засудженими та населенням за допомогою та беспосередньо спостережними комісіями.
Загалом можна зазначити, що зустріч відбулась відповідно до робочого плану.
Переважна більшість присутніх активно долучались до обговорень, надавали власні пропозиції та рекомендації.
В цілому можна стверджувати, що захід, був нагальним та корисним. Мету зустрічі досягнуто та поставлені завдання виконано.

Прес служба управління ДПтС України в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool