На Кіровоградщині намагаються переконати людей відповідально ставитись до питання пожежної безпеки

Вересень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 610 | Коментарі: 0

Хоча температура повітря дещо знизилась, пожежі на території Кіровоградської області не вщухають. 

Щодня виникають десятки пожеж у екосистемі та житловому секторі. Зважаючи на це, рятувальники не припиняють профілактичні заходи, намагаючись переконати людей відповідально ставитись до питання пожежної безпеки.

Так, 5 вересня на допомогу рятувальникам місцевого пожежно-рятувального підрозділу смт Добровеличківки прибули працівники прес-служби Управління ДСНС в області, щоб спільними зусиллями навчити громадян, як запобігти знищенню майна чи природних насаджень через пожежі. Рятувальники розповідали, що найбільш поширеним фактором пожеж є людський фактор. Так, у спеку може статись самозаймання сухої рослинності, паперових відходів, особливо якщо сонячні промені потрапляють на уламки скла та виникає тління, що далі переростає у займання. Проте у побуті найчастіше людина сама є винуватцем нещастя. Забули вимкнути праску, заснули із запаленою цигаркою, перевантажили побутову електромережу та викликали коротке замикання, допустили дітей до небезпечних предметів чи речовин, – і сталось загоряння.

Окремо обговорювалась проблема вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та поведінки при виявленні небезпечних знахідок.

На кінець розмови працівники Служби порятунку закликали громадян бути відповідальними у кожному вчинку та пам’ятати елементарні правила, які врятують життя та майно.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool